top of page
Videoproductiebedrijf - Video Agency - Videjow
  • Foto van schrijverRobert Schepers

"Blijf je concurrentie een stap voor: Video Marketing trends 2024"


video marketing trends en toekomst

In het huidige digitale tijdperk is video marketing een essentieel hulpmiddel geworden voor bedrijven om hun doelgroep te bereiken en ermee in contact te komen. Met de opkomst van sociale media en de toenemende vraag naar visuele content is videomarketing een krachtige en effectieve manier gebleken om producten en diensten te promoten, merkbekendheid op te bouwen en conversies te stimuleren. Het is een dynamisch en veelzijdig medium waarmee bedrijven hun verhaal op een boeiendere en gedenkwaardige manier kunnen vertellen.

Als we naar de toekomst kijken, is het belangrijk dat bedrijven voorop blijven lopen en zich aanpassen aan het steeds veranderende landschap van videomarketing. In dit artikel onderzoeken we een aantal video marketing trends die het marketing landschap in 2024 vorm zullen geven, en hoe je deze kunt gebruiken om je strategie te verbeteren en de concurrentie voor te blijven. Deze trends weerspiegelen de veranderende consumenten voorkeuren en technologische vooruitgang, waardoor bedrijven nieuwe mogelijkheden krijgen om in contact te komen met hun publiek en hun boodschap effectiever over te brengen.

virtual reality video marketing trends

De opkomst van interactieve video's

Interactieve video's zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en deze trend zal zich in 2024 voortzetten. Met deze video's kunnen kijkers actief betrokken raken bij de inhoud, waardoor het een meeslepende en persoonlijkere ervaring wordt. Dit type videomarketing is zeer effectief in het trekken en vasthouden van de aandacht van kijkers, wat leidt tot hogere betrokkenheid, percentages en conversies. Interactieve video's kunnen quizzen, enquêtes, klikbare links en andere interactieve elementen bevatten die kijkers aanmoedigen om met de inhoud te communiceren en aan het verhaal deel te nemen.


Virtual en Augmented Reality

Virtual en Augmented Reality hebben enorm veel succes gemaakt in de wereld van videomarketing, en deze trend zal zich naar verwachting in 2024 voortzetten. Deze technologieën stellen bedrijven in staat zeer meeslepende en interactieve ervaringen voor hun publiek te creëren, waardoor het gemakkelijker wordt om producten en diensten op een meer boeiende manier te verspreiden. Met de toenemende beschikbaarheid van VR- en AR-apparaten kunnen bedrijven een toename verwachten in het gebruik van deze technologieën in hun video marketingstrategieën. VR en AR kunnen kijkers naar verschillende omgevingen transporteren, 360-graden weergave van producten bieden en interactieve ervaringen bieden die niet mogelijk zijn met traditionele video-inhoud.

Virtual en Augmented reality-technologieën zijn niet alleen meer voor gaming en entertainment. Ze worden gebruikt in verschillende sectoren, waaronder de vastgoedsector, de detailhandel, de gezondheidszorg en het onderwijs, om meeslepende en interactieve ervaringen te bieden. Vastgoedbedrijven kunnen VR bijvoorbeeld gebruiken om virtuele rondleidingen door panden aan te bieden, zodat potentiële kopers het pand vanuit het comfort van hun eigen huis kunnen verkennen. Retailers kunnen AR gebruiken om klanten virtueel kleding te laten passen of te laten zien hoe meubels er in hun huis uit zouden zien. Deze meeslepende ervaringen kunnen bedrijven helpen zich te onderscheiden van de concurrentie en meer waarde aan hun klanten te bieden.


Shoppable Videos

Shoppable Video's zijn een andere vorm van interactieve video die aan populariteit wint. Met deze video's kunnen kijkers op producten of diensten in de video zelf klikken, waardoor ze gemakkelijker een aankoop kunnen doen. Deze trend zal zich in 2024 voortzetten, omdat bedrijven op zoek gaan naar manieren om het koopproces voor hun klanten naadloos en handiger te maken. Video's die kunnen worden gekocht, kunnen het aankooptraject verkorten, omdat kijkers direct producten aan hun winkelwagentje kunnen toevoegen en kunnen afrekenen zonder de video te verlaten.

Shoppable video's zijn vooral effectief voor e-commerce bedrijven, omdat ze hun producten in actie kunnen laten zien en het voor kijkers gemakkelijk maken om de aanbevolen producten te kopen. Dit kan niet alleen de verkoop verhogen, maar ook de klantervaring verbeteren door het winkelproces interactiever en boeiender te maken. Met de opkomst van social commerce kunnen we verwachten dat er meer video’s kunnen worden gekocht op sociale mediaplatforms, waar gebruikers rechtstreeks vanuit hun feed kunnen winkelen.


personal video marketing

Personalisatie is de sleutel

In het tijdperk van data en analytics is personalisatie een cruciaal aspect van marketing geworden. Deze trend zal zich in 2024 voortzetten, omdat bedrijven op zoek gaan naar manieren om hun video-inhoud af te stemmen op de specifieke behoeften en interesses van hun doelgroep. Gepersonaliseerde video's kunnen de betrokkenheid en conversies vergroten, omdat ze relevanter en aantrekkelijker zijn voor de kijker. Ze kunnen ook de klantrelaties verbeteren door de kijker het gevoel te geven dat hij gewaardeerd en begrepen wordt.


Dynamische videoadvertenties

Dynamische videoadvertenties gebruiken gegevens en algoritmen om gepersonaliseerde video content voor elke kijker te creëren. Hierdoor kunnen bedrijven zeer gerichte en relevante advertenties aan hun publiek leveren, waardoor de kans op conversie toeneemt. Met de technologische vooruitgang kunnen we verwachten dat in 2024 steeds meer bedrijven dynamische videoadvertenties in hun marketingstrategieën zullen opnemen. Dynamische videoadvertenties kunnen worden aangepast op basis van verschillende factoren, zoals de browsergeschiedenis, locatie, demografische gegevens en interesses van de kijker.

Dynamische videoadvertenties kunnen een meer gepersonaliseerde en boeiende advertentie ervaring bieden, wat kan leiden tot hogere klik frequenties en conversies. Ze kunnen ook de efficiëntie van de advertentie uitgaven verbeteren, omdat bedrijven hun advertenties op de meest relevante doelgroep kunnen richten. Met de opkomst van programmatisch adverteren kunnen bedrijven het proces van het kopen en plaatsen van dynamische videoadvertenties automatiseren, waardoor het gemakkelijker wordt om de juiste doelgroep op het juiste moment met de juiste boodschap te bereiken.


Gepersonaliseerde videoberichten

Een andere trend die zich in 2024 zal voortzetten is het gebruik van gepersonaliseerde videoboodschappen. Deze video's zijn afgestemd op een specifiek individu of een specifieke groep, waardoor de inhoud relevanter en boeiender wordt. Dit type videomarketing is zeer effectief in het opbouwen van een persoonlijke band met het publiek en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het onboarden van klanten, gepersonaliseerde productdemo's en meer. Gepersonaliseerde videoboodschappen kunnen ervoor zorgen dat de kijker zich speciaal en gewaardeerd voelt, wat de klanttevredenheid en loyaliteit kan vergroten.

Gepersonaliseerde videoboodschappen kunnen worden ingezet in verschillende fasen van de klantreis, van acquisitie tot retentie. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld gepersonaliseerde welkomst video's naar nieuwe klanten sturen, hen bedanken voor hun aankoop en nuttige informatie geven over het product of de dienst. Ze kunnen ook gepersonaliseerde video's naar bestaande klanten sturen, waarbij ze speciale aanbiedingen of beloningen aanbieden op basis van hun aankoopgeschiedenis. Deze gepersonaliseerde contactpunten kunnen de klantervaring verbeteren en een sterkere relatie tussen het bedrijf en de klant bevorderen.


user generated content UGC

De kracht van User-Generated Content

User-Generated Content (UGC) is een krachtig hulpmiddel geworden voor bedrijven om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen. Deze trend zal zich in 2024 voortzetten, omdat steeds meer consumenten zich tot UGC wenden voor aanbevelingen en recensies. UGC kan getuigenissen van klanten, unboxing-video's, instructie video's en andere inhoud bevatten die door klanten is gemaakt. Dit type inhoud wordt als authentieker en betrouwbaarder ervaren, omdat het afkomstig is van echte klanten die het product of de dienst hebben gebruikt.


Influencer marketing

Influencer marketing is de afgelopen jaren in opkomst en deze trend zal zich naar verwachting in 2024 voortzetten. Door samen te werken met influencers kunnen bedrijven hun grote en betrokken publiek aanspreken om hun producten of diensten te promoten. Dit type UGC is zeer effectief in het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid bij potentiële klanten. Influencers kunnen boeiende en authentieke inhoud creëren die resoneert met hun publiek, waardoor het een krachtig hulpmiddel is voor merkpromotie.

Influencer marketing is niet alleen voor grote merken met grote budgetten. Met de opkomst van micro-influencers (influencers met een kleinere maar zeer betrokken aanhang) kunnen zelfs kleine bedrijven influencer marketing inzetten om hun doelgroep te bereiken. Micro-influencers hebben vaak een sterke band met hun volgers, waardoor hun aanbevelingen meer impact hebben. Bedrijven kunnen op verschillende manieren samenwerken met influencers, van gesponsorde posts en productrecensies tot giveaways en overnames.


Klanten getuigenissen

Getuigenissen van klanten zijn een andere vorm van UGC die in 2024 nog populairder zal worden. Deze video's laten echte klanten zien die hun ervaringen en meningen over een product of dienst delen, waardoor het een krachtig hulpmiddel is voor het opbouwen van vertrouwen en sociaal bewijs. Met de opkomst van video testimonials kunnen bedrijven een toename van het aantal conversies en klantloyaliteit verwachten. Video testimonials kunnen een authentieker en herkenbaarder perspectief bieden, omdat potentiële klanten echte mensen kunnen zien en horen die het product of de dienst hebben gebruikt.

Getuigenissen van klanten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, van productpagina's en landingspagina's tot sociale media en e-mailmarketing. Ze kunnen worden gebruikt om de voordelen en kenmerken van een product te benadrukken, algemene bezwaren aan te pakken en de resultaten te laten zien die klanten kunnen verwachten. Door echte klanten en hun verhalen onder de aandacht te brengen, kunnen bedrijven een emotionele en overtuigende boodschap creëren die weerklank vindt bij potentiële klanten.


video social media platforms

Het belang van videodistributie

Het creëren van videocontent van hoge kwaliteit is slechts het halve werk. Om een ​​breder publiek te bereiken en de impact van jouw video's te maximaliseren, is het van cruciaal belang dat je over een solide video distributiestrategie beschikt. Dit omvat het kiezen van de juiste platforms en kanalen om je video's te distribueren, het optimaliseren van je video's voor zoekmachines en sociale media, en het promoten van je video's om meer mensen te bereiken.


Sociale media platforms

Sociale media platforms zijn dé plek geworden voor videodistributie, en deze trend zal zich naar verwachting in 2024 voortzetten. Met de toenemende populariteit van platforms als TikTok en Instagram Reels kunnen bedrijven een toename verwachten van korte video content en het gebruik van hashtags om een ​​breder publiek te bereiken. Sociale mediaplatforms bieden verschillende functies en tools voor videodistributie, zoals live streaming, verhalen en IGTV.

Sociale media platforms bieden bedrijven niet alleen een platform om hun video's te verspreiden, maar bieden ook mogelijkheden voor betrokkenheid en interactie. Bedrijven kunnen met hun publiek communiceren via reacties, likes, shares en directe berichten, waardoor een tweerichtingscommunicatie ontstaat die de klantrelaties kan verbeteren. Ze kunnen ook sociale media-analyses gebruiken om de prestaties van hun video's bij te houden en inzicht te krijgen in de voorkeuren en het gedrag van hun publiek.


Video SEO

Video SEO is een ander belangrijk aspect van videodistributie waar bedrijven zich in 2024 op moeten concentreren. Door videotitels, beschrijvingen en tags te optimaliseren, kunnen bedrijven hun kansen vergroten om in de zoekresultaten te verschijnen en een groter publiek te bereiken. Video SEO omvat verschillende technieken, zoals trefwoord onderzoek, optimalisatie op de pagina en link building, om de zichtbaarheid en rangschikking van video's in de resultaten van zoekmachines te verbeteren.

Video SEO gaat niet alleen over het verkrijgen van meer weergaven of klikken. Het gaat erom de juiste doelgroep te bereiken met de juiste inhoud. Door je video's te optimaliseren voor relevante zoekwoorden, kun je kijkers aantrekken die geïnteresseerd zijn in je inhoud en een grotere kans hebben om te converteren. Je kunt de gebruikerservaring ook verbeteren door nauwkeurige en informatieve metadata aan te bieden, waardoor het voor kijkers gemakkelijker wordt je content te vinden en te begrijpen.


video analytics video marketing trends

Het groeiende belang van video-analyse

In 2024 zullen bedrijven blijven vertrouwen op video-analyse om het succes van hun video marketinginspanningen te meten. Met de toenemende beschikbaarheid van data- en analysetools kunnen bedrijven waardevolle inzichten verwerven in het gedrag en de voorkeuren van hun publiek, waardoor ze datagestuurde beslissingen kunnen nemen om hun videomarketing strategie te verbeteren. Video Analyse kan verschillende statistieken opleveren, zoals weergaven, kijktijd, betrokkenheid percentage en conversiepercentage, om de prestaties van video's te evalueren en verbeterpunten te identificeren.


Heatmaps en klik frequenties

Heatmaps en klik frequenties zijn waardevolle statistieken die bedrijven kunnen gebruiken om te begrijpen hoe kijkers omgaan met hun video's. Door deze statistieken te analyseren, kunnen bedrijven bepalen welke delen van de video het meest aantrekkelijk zijn en aanpassingen maken om de algehele prestaties te verbeteren. Heatmaps kunnen laten zien waar kijkers op de video klikken of de muisaanwijzer erop plaatsen, wat interessegebieden of verwarring aangeeft. Klik frequenties kunnen laten zien hoeveel kijkers op de call-to-action of links in de video klikken, wat aangeeft hoe effectief de video is bij het aanzetten tot actie.

Heatmaps en klik frequenties kunnen waardevolle inzichten verschaffen in het gedrag en de voorkeuren van de kijker, waardoor bedrijven hun video content en strategie kunnen optimaliseren. Als uit een heatmap bijvoorbeeld blijkt dat kijkers in de eerste paar seconden afhaken, moeten bedrijven mogelijk hun intro verbeteren om de aandacht van de kijker te trekken. Als de klikfrequentie laag is, moeten bedrijven hun call-to-action mogelijk aantrekkelijker of zichtbaarder maken.


Demografische gegevens en gedrag van doelgroepen

Videoanalyses bieden bedrijven ook waardevolle informatie over de demografie en het gedrag van hun publiek. Deze gegevens kunnen bedrijven helpen meer gerichte en gepersonaliseerde video-inhoud te creëren die resoneren met hun publiek. Demografische doelgroepgegevens kunnen leeftijd, geslacht, locatie en interesses omvatten, waardoor bedrijven kunnen begrijpen wie hun kijkers zijn en waarin ze geïnteresseerd zijn.

Door het gedrag van het publiek te begrijpen, kunnen bedrijven hun video-inhoud en strategie optimaliseren. Als uit de gegevens bijvoorbeeld blijkt dat kijkers de video op mobiele apparaten bekijken, moeten bedrijven hun video's mogelijk optimaliseren voor mobiele weergave. Als uit de gegevens blijkt dat kijkers de video op een bepaald tijdstip van de dag bekijken, moeten bedrijven hun videos posts of advertenties mogelijk op dat tijdstip plannen om meer kijkers te bereiken.


nieuw video platform twitch

De opkomst van nieuwe video platforms

In 2024 kunnen we de opkomst verwachten van nieuwe video platforms die zich richten op specifieke niches en interesses. Deze platforms bieden bedrijven nieuwe mogelijkheden om hun doelgroep op een meer gerichte en effectieve manier te bereiken en ermee in contact te komen. Nieuwe video platforms kunnen unieke functies en communities bieden die niet beschikbaar zijn op reguliere platforms, waardoor een frisse en innovatieve benadering van videomarketing wordt geboden.


Niche video platforms

Niche video platforms, zoals Twitch voor gaming en Vimeo voor creatieve professionals, winnen aan populariteit en zullen naar verwachting in 2024 blijven groeien. Deze platforms bieden bedrijven een gerichter publiek en de mogelijkheid om inhoud te creëren die is afgestemd op hun specifieke interesses. . Niche video platforms kunnen een meer gerichte en betrokken community bieden, waardoor het voor bedrijven gemakkelijker wordt om in contact te komen met hun publiek en een loyale aanhang op te bouwen.

Niche video platforms kunnen ook unieke functies en formaten bieden die niet beschikbaar zijn op reguliere platforms. Twitch biedt bijvoorbeeld livestreaming en interactieve functies die perfect zijn voor gaming content. Vimeo biedt hoogwaardige video hosting en creatieve tools die ideaal zijn voor filmmakers en artiesten. Door gebruik te maken van deze unieke functies en formaten kunnen bedrijven aantrekkelijke en onderscheidende content creëren die zich onderscheidt van de concurrentie.


Live streaming platforms

Live streaming is een populaire vorm van video-inhoud geworden en deze trend zal zich in 2024 voortzetten. Met de opkomst van platforms als Twitch, YouTube Live en Facebook Live kunnen bedrijven live streaming inzetten om in realtime met hun publiek in contact te komen en een gevoel van urgentie en exclusiviteit creëren. Live streaming kan een meer interactieve en authentieke ervaring bieden, omdat kijkers in realtime aan het gesprek kunnen deelnemen en de inhoud kunnen beïnvloeden.

Live streaming kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, van productlanceringen en tutorials tot vraag- en antwoord sessies en content achter de schermen. Het kan een gevoel van evenement en gemeenschap creëren, waardoor kijkers zich meer verbonden en betrokken voelen. Bedrijven kunnen ook live streaming gebruiken om direct feedback en inzichten van hun publiek te krijgen, waardoor ze hun producten en diensten kunnen verbeteren.


video marketing trends - audio descriptie

Het belang van toegankelijkheid

In 2024 zullen bedrijven prioriteit moeten geven aan toegankelijkheid in hun video marketingstrategieën. Met de toenemende focus op inclusiviteit en diversiteit is het voor bedrijven van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat hun video-inhoud toegankelijk is voor alle kijkers. Bij toegankelijkheid in videomarketing gaat het om het toegankelijk maken van video's voor mensen met een beperking, zoals gehoor- en visuele beperkingen. Dit kan het aanbieden van ondertiteling, audio beschrijvingen en andere toegankelijkheidsfuncties omvatten.


Gesloten ondertitels en transcripties

Ondertiteling en transcripties zijn essentieel om video-inhoud toegankelijk te maken voor kijkers met gehoorproblemen. In 2024 kunnen we verwachten dat meer bedrijven ondertiteling en transcripties in hun video's zullen opnemen om ze inclusiever te maken. Ondertiteling biedt een tekstversie van de audio in de video, zodat kijkers met gehoorproblemen de inhoud kunnen begrijpen. Transcripties bieden een geschreven versie van de hele video, wat handig kan zijn voor kijkers die liever lezen of naar specifieke informatie moeten zoeken.

Ondertiteling en transcripties kunnen ook de SEO en bruikbaarheid van video’s verbeteren. Zoekmachines kunnen de tekst in ondertitels en transcripties crawlen en indexeren, waardoor uw video's gemakkelijker in de zoekresultaten worden weergegeven. Gebruikers kunnen de tekst ook gebruiken om gemakkelijker door de video te navigeren en deze te begrijpen, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd.


Audio beschrijvingen

Audio beschrijvingen zijn een ander belangrijk toegankelijkheid kenmerk dat steeds vaker voorkomt in video-inhoud. Audio beschrijvingen zijn een verbale beschrijving van de beelden in een video, wat handig kan zijn voor kijkers met een visuele beperking. Audio beschrijvingen bieden informatie over de beelden, zoals gezichtsuitdrukkingen, lichaamstaal en de omgeving, die vaak van cruciaal belang zijn voor het begrijpen van de inhoud van de video. Audio beschrijvingen kunnen ook nuttig zijn voor kijkers die aan meerdere taken werken of een beperkte aandachtsspanne hebben, omdat ze snel kunnen begrijpen wat er in de video gebeurt zonder deze te hoeven bekijken. Audio beschrijvingen worden steeds gebruikelijker in zowel online als uitgezonden video-inhoud, en we kunnen verwachten dat meer bedrijven deze functie in 2024 zullen gebruiken.


Conclusie over deze video marketing trends

De komende jaren zal videomarketing naar verwachting alleen maar populairder worden naarmate bedrijven op zoek gaan naar nieuwe en innovatieve manieren om hun doelgroepen te bereiken. Om voorop te blijven lopen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends op het gebied van videomarketing en je voor te bereiden om hiervan te profiteren. Met de hierboven geschetste trends zouden bedrijven de kracht van video moeten kunnen benutten om content te creëren die resoneren met hun doelgroepen en resultaten oplevert. Bovendien moeten bedrijven blijven investeren in video-analyse om het succes van hun videocampagnes te meten en beter geïnformeerde beslissingen te nemen over toekomstige campagnes. Door op de hoogte te blijven van de nieuwste trends op het gebied van videomarketing kunnen bedrijven profiteren van de kracht van video om hun doelgroepen te bereiken en resultaten te behalen.Comments


bottom of page