top of page
Videoproductiebedrijf - Video Agency - Videjow

Een video maken is een kunst maar dat is het verspreiden ervan net zo veel. Videomarketing is daarom misschien wel belangrijker dan een videoproductie zelf. Wij weten als geen ander welke kanalen het beste werken om jouw nieuwe video aan jouw doelgroep te laten zien zodat zij engagen met jouw content.

VIDEOMARKETING

De kracht van videomarketing

Videomarketing uitgegroeid tot een onmisbare troef om een videoproductie succesvol te maken. Wat de grootte van je organisatie of je doelstelling ook is. Het vermogen om video's te verspreiden heeft de manier waarop merken met hun doelgroep communiceren volledig omgegooid. De grootste kracht achter videomarketing is de deelbaarheid van videoproducties. Wanneer een video een bepaald bereik behaalt waarbij men wordt aangezet om de video te delen (en de content is uiteraard het delen waard) dan groeit het bereik exponentieel.

Wat bereik je met een professionele videoproductie in combinatie met videomarketing? Een hogere betrokkenheid van je doelgroep, een hoger conversiepercentage, een grotere merkherkenning, zijn slechts enkele voorbeelden. Wat zijn jouw doelstellingen?

een krachtig hulpmiddelin je marketing

Het is van essentieel belang om te snappen wie je doelgroep is. Start daarom met het verzamelen van gegevens over je huidige klanten, zoals demografische informatie, interesses en koopgedrag. Het is bijzonder waardevol om marktonderzoek uit te voeren om trends en patronen binnen je doelgroep te achterhalen. Door deze informatie te analyseren, vorm je een duidelijk beeld van wie je wilt bereiken. En dat helpt je uiteraard om te bepalen om welke kanalen je dient in te zetten en hoe jij de doelgroep aanspreekt.

Ken je publiek bij videomarketing

Een overtuigende videotitel is de sleutel tot het aantrekken van de aandacht van je publiek. Kies een titel die de kern van het onderwerp dekt, maar vooral: kies een titel die feilloos inspeelt op de situatie of pijn van je doelgroep. De inleiding die daarna komt moet bovendien kort en prikkelend zijn, zodat men wordt aangemoedigd om daadwerkelijk te klikken om de video te bekijken. Ook daarbij is het belangrijk om het belang van de video aan te geven om zo de nieuwsgierigheid op te wekken.

Videomarketing start met een titel

Het succes van je videomarketingstrategie hangt niet alleen af van het creëren van een geweldige videoproductie, maar vooral van het vermogen om die inhoud effectief te verspreiden en ervoor te zorgen dat je doelgroep deze gemakkelijk kan vinden.
Hoe kun je daarom je video's verspreiden via diverse kanalen om jouw doelgroep te bereiken?

Bereik je doelgroep

VIDEO HEEFT DEHOOGSTE CONVERSIERATIO

Social media

​Social mediaplatforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn bieden een uitstekende kans om je video's te delen. Zorg er hierbij allereerst voor dat je de juiste platforms kiest op basis van je doelgroep en het type video-inhoud dat je maakt. Daarom is het zo belangrijk om eerst jouw doelgroep te kennen zodat je hierover een weloverwogen keuze kunt maken. Maak hierbij ook gebruik van functies zoals live streaming en verhalen om jouw video’s nog beter onder de aandacht te brengen.

Voorbeeld social media video

Deze social media video heeft Videjow gemaakt in opdracht van het Airborne Museum. Deze video heeft meegedraait in een online advertentiecampagne om de kaartverkoop een boost te geven.

Website

Je website is uiteraard een belangrijke plaats waar jouw doelgroep al geregeld komt. Plaats daarom je video's op de relevante pagina's van je website. Dit kan bijvoorbeeld op je homepage of productpagina’s zijn, maar ook blogposts zijn uitermate geschikt hiervoor of wellicht kun je zelfs een speciale videogalerij opzetten. Zorg ervoor dat je video's geoptimaliseerd zijn voor snelle laadtijden en dat goed op verschillende apparaten worden weergegeven.

Overweeg om betaalde advertenties te gebruiken op platforms zoals Google Ads, YouTube Ads en sociale mediaplatforms. Deze advertenties stellen je in staat om je video's aan een specifieke doelgroep te tonen en bieden gedetailleerde meetbare resultaten. Het grote voordeel van betaalde advertenties is dat je op zeer korte termijn jouw doelgroep kunt bereiken. Bepaal van te voren wat je maximale cost per action (CPA) of cost per lead (CPL) mag zijn, zodat je goed kunt sturen op de effectiviteit van je videomarketing campagne.

Betaalde advertenties

E-mailmarketing

Wanneer je een aanzienlijke database hebt met jouw doelgroep, dan is dat een belangrijke bron voor videomarketing. Integreer daarom jouw video in je e-mailmarketingcampagne om deze onder de aandacht te brengen. Video’s zijn zo populair, zodat je met video’s zelfs het klikpercentage van jouw e-mails kunt verhogen en de betrokkenheid kan vergroten. Zorg er hierbij voor dat je een pakkende miniatuurweergave (thumbnail) hebt en een duidelijke call to action toevoegt om de ontvangers van de e-mail direct aan te moedigen om de video te bekijken.

meer succes doorslimme videomarketing

Analyseren en verbeteren

Het meten van de effectiviteit van je videomarketingcampagnes is cruciaal om inzicht te krijgen in hoe je videoproductie presteert en om je strategie te verfijnen voor betere resultaten. Door gebruik te maken van deze analyses kunnen wij de effectiviteit van de videomarketingcampagnes begrijpen en gerichte aanpassingen doen om de prestaties verder te verbeteren.

Waarom voor ons kiezen?

Bij Videjow streven we naar niets minder dan de hoogste kwaliteit en creativiteit in al onze videoproducties maar dat geldt net zo voor videomarketing. We zijn er trots op dat we videoproducties succesvol hebben kunnen maken waarbij bereik en betrokkenheid zijn vergroot.

Onze klanten kiezen voor ons om verschillende redenen:
 

  • Creatieve breinen: Wij zijn als geen ander bekwaam om doelgroepen te bereiken via de juiste kanalen waarbij wij altijd de juiste snaar weten te raken. Wij snappen de situatie en pijn van de klant en spelen daar feilloos op in met onze uitingen.
     

  • Ongekende expertise: Wij werken dagelijks met social media en andere online marketing platformen zodat wij als geen ander weten wat waar werkt. Deze kennis zetten wij ook graag in voor jouw videoproductie zodat je binnen de kortst mogelijke tijd ook jouw doelgroep bereikt.
     

  • Efficiënte aanpak: Wij sturen op resultaat zodat jouw marketingeuro het hoogst mogelijke rendement oplevert. Door campagnes op te zetten volgens best practices worden dure valkuilen voorkomen en zorgen wij ervoor dat jouw video in de kortst mogelijke periode een groot bereik heeft.

ARE YOU READYFOR ACTION?

Kunnen wij ook voor jou aan de slag?

Ben je op zoek naar een professioneel videomarketingbedrijf? Bij Videjow zijn we gepassioneerd om visuele meesterwerken aan de wereld te tonen. We kijken ernaar uit om jouw video succesvol te maken.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen helpen om indruk te maken.

 

Voor videomarketing kun je ons bereiken via +3185-2007010 (geopend van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren) of mail je vraag naar mail@videjow.nl

bottom of page