top of page

Voordelen videoclip

✓ Naamsbekendheid vergroten
✓ Meer optredens genereren

✓ Je krijgt meer fans

✓ Vergroot je publiek

Een videoclip laten maken

Met een videoclilp kan je een muzieknummer veel breder inzetten en zo bereik je een nog groter publiek. Nog mooier is als je de verhaallijn van het nummer ook nog eens verwerkt in de videoclip. Zo komt een muzieknummer meer tot leven. Maar wat kost een videoclip en hoe maak je nu een goede videoclip? Op deze pagina vind je het antwoord.

Wil je een ander soort video laten maken?

(Klik op de desbetreffende knop).

Wat kost een videoclip laten maken?

De kosten om een videoclip te laten maken door Videjow.nl zijn vanaf € 1495,-. Dit is een videoclip zonder script die we op één dag kunnen filmen en in één dag kunnen monteren. De videoclip filmen we met een RED cinema camera. De basis crew bestaat uit een regisseur en een cameraman. Vanuit deze basis kunnen we crew toevoegen, mocht je budget het toelaten. Denk daarbij aan lichtcrew, visagie, set-dressers, acteurs en danseressen. Ook kunnen we een mooie locatie en props huren, bijvoorbeeld een auto. Verder zijn er nog tal van mogelijkheden zoals filmen met een steadicam, een dolly/crane en gebruik maken van drone beelden.

Gebruik goede belichting

Een mooie videoclip is een videoclip die past bij de sfeer van de muziek. De muziek is altijd leidend, de videoclip moet een versterking zijn van de emotie en het verhaal van het nummer. Dit doen we door gebruik te maken van verschillende film lenzen en de juiste belichting. Belangrijk is dat de artiest er zo goed mogelijk uit ziet. Een mooie videoclip is het visitekaartje voor de band of artiest.

Welke tools gaan we gebruiken?

Hoe gaan we je videoclip maken en welke tools gaan we gebruiken. We filmen het liefst met onze RED camera. Deze camera heeft een hogere kwaliteit, een hogere aanschafwaarde dus ook een hoger huur tarief. Afhankelijk van je budget dus. We kunnen gebruiken maken van mooi licht. Om dynamische beelden te maken kunnen we onze dolly / crane gaan inzetten. Gaan we ook filmen met een drone? Wanneer we gebruik maken van een drone, dan is het noodzaak om vooraf te kijken of het toegestaan is of we daar mogen vliegen. Soms is hier een vergunning voor nodig. Dit is een puzzel die we vooraf gaan maken om binnen jouw budget de videoclip te gaan maken.

Deze clip hebben wij gemaakt voor Trekhawk

Een videoclip laten maken vergt goede voorbereiding

Eerst verdiepen wij ons in de artiest/band, vanuit deze basis gaan we werken aan het script voor de videoclip. Wij kunnen al je werk uit handen nemen zoals het regelen van props, locatie en eventueel acteurs. Als je een groot deel van de kosten wilt besparen dan kun je dit allemaal zelf regelen.

Zo maak je een vette videoclip

Een mooie videoclip is een videoclip die past bij de sfeer van de muziek. De muziek is altijd leidend, de videoclip moet een versterking zijn van de emotie en het verhaal van het nummer. Dit doen we door gebruik te maken van verschillende film lenzen en de juiste belichting. Belangrijk is dat de artiest er zo goed mogelijk uit ziet. Een mooie videoclip is het visitekaartje voor de band of artiest.

Op welke locatie gaan we je clip opnemen?

Wij hebben zelf een aantal hele mooie locaties in ons bestand waar wij uit kunnen kiezen. Wanneer je een kleiner budget hebt dan zou je zelf een locatie voor je videoclip kunnen regelen. Dit scheelt ons veel voorbereiding tijd. 

Deze clip hebben wij gemaakt voor Isa Zwart

Gaan we modellen inhuren?

Wij beschikken over een groot netwerk aan acteurs en actrices. Dit kan een ware toevoeging zijn in je videoclip. Wij werken het liefst met ervaren acteurs, hiermee kunnen we een sterke verhaallijn neerzetten in je videoclip. 

Bezuinig niet op licht en visagie

Een goede belichting is erg belangrijk bij een videoclip. We willen juist niet elk rimpeltje kunnen zien bij de artiest. We maken daarom gebruik van zacht licht en goede visagie.

We nemen meerdere takes op

We beginnen altijd met de "performance takes". Dit zijn de takes waarbij we de artiest  of band in beeld zien. Het nummer wordt afgespeeld op een krachtige bluetooth speaker. De artiest playbackt het nummer op camera. Hiervan maken we meerdere takes met verschillende uitsnede. Zo hebben we de 'basis' voor de videoclip. Daarna filmen we de 'b-roll' shots van de videoclip. Met mooie b-roll shots kunnen we de juiste sfeer en emotie van de muziek goed neerzetten. 

Deze clip hebben wij gemaakt voor Dutch Boys

​Éen of meerdere filmdagen

Een low-budget video zonder licht kunnen wij in een halve dag filmen op een locatie dichtbij ons in de buurt. Als het budget iets grote is dat kunnen we uitpakken met belichting, dolly, crane, drone en op meerdere locaties gaan filmen.

Je videoclip monteren

Als we alles gefilmd hebben gaan we jouw videoclip monteren. Dit kunnen we vrij snel doen omdat we altijd zeer efficiënt te werk gaan tijdens de filmopnames. Je kan ervoor kiezen om tijdens de montage aanwezig te zijn in onze studio of dat wij een eerste opzet gaan maken.

Vergeet niet de color-grading

Met goeie color-grading versterken we de sfeer in je videoclip. Afhankelijk wat bij de song past. Trekken we de kleuren meer richting de drama? Of is het een happy feel good song? Ook gaan we nauwkeurig te werk met huidtinten. Het is belangrijk dat gezichten niet neigen naar groen of paars. Ook moet alles niet te scherp zijn zodat je elk rimpeltje kan zien. Wij maken gebruik van speciale filters, hiermee laten we de artiest er zo goed mogelijk uitziet.

Deze clip hebben wij gemaakt voor Gerrit Trip

Ook een clip laten maken?

Wil je ook samen met ons een video clip gaan maken?

Schrijf ons dan een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.

Stuur ons een e-mail: 

mail@videjow.nl

 

Neem direct contact op:

085-2007010

bottom of page