top of page
Videoproductiebedrijf - Video Agency - Videjow
  • Foto van schrijverRobert Schepers

Top 5 YouTube video downloaders

YouTube is 's werelds grootste platform voor het delen van video's, met meer dan 2 miljard actieve gebruikers. Het is geen verrassing dat veel mensen hun favoriete video's van YouTube willen downloaden om ze offline te bekijken of voor later te bewaren. YouTube biedt echter geen ingebouwde download optie, daarom wenden veel gebruikers zich tot video downloads van derden. Dus wat is nu de beste YouTube video downloader? In dit artikel verkennen we de vijf beste YouTube-video downloads en hun functies, zodat je de beste kunt kiezen voor jouw behoeften.


Waarom YouTube video's downloaden?

Er zijn veel redenen waarom je YouTube video's wilt downloaden. Enkele van de meest voorkomende redenen zijn:

  • Video's offline bekijken: Door video's te downloaden, kun je ze bekijken zonder internetverbinding, wat handig is voor lange vluchten of gebieden met een slechte internetverbinding.

  • Bewaren voor later: Als je een video tegenkomt die je later wilt bekijken, zorgt het downloaden ervoor dat je deze niet vergeet.

  • Compilaties maken: Door meerdere video's te downloaden en deze in één bestand te combineren, kun je eigen compilaties of afspeellijsten maken.

  • Advertenties vermijden: door video's te downloaden, kun je ze bekijken zonder onderbrekingen door advertenties.


Is het legaal om YouTube video's te downloaden?

Voordat we ingaan op de beste YouTube video downloaders, is het essentieel om de legaliteit van het downloaden van video's van YouTube aan te pakken. Volgens de servicevoorwaarden van YouTube mogen gebruikers geen video's van het platform downloaden, tenzij ze expliciete toestemming hebben van de eigenaar van de video. Er zijn echter uitzonderingen, zoals video's die zich in het publieke domein bevinden of een Creative Commons-licentie hebben.

Het is altijd het beste om de auteursrecht status van de video te controleren voordat u deze downloadt. Als je het niet zeker weet, kun je het beste voorzichtig zijn en de video niet downloaden.


De beste YouTube video downloaders


1. 4K-video-downloader

4K-video-downloader is een populaire keuze voor het downloaden van YouTube-video's. Hiermee kun je video's downloaden in verschillende formaten, waaronder MP4, MKV en 3GP, en in resoluties tot 8K maar ook alleen de audio zoals MP3 formaat. De software is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux en heeft ook een mobiele app voor Android-apparaten.

Een van de opvallende kenmerken van 4K Video Downloader is de mogelijkheid om met slechts één klik volledige YouTube afspeellijsten of -kanalen te downloaden. Het heeft ook een ingebouwde proxyserver, waarmee je geografische beperkingen kunt omzeilen en video's kunt downloaden die niet beschikbaar zijn in jouw regio.


2. Y2mate

Y2mate is een webgebaseerde YouTube video downloader die gratis te gebruiken is. Het ondersteunt het downloaden van video's in verschillende formaten, waaronder MP4, MP3 en AVI, en in resoluties tot 1080p. De website is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren, waardoor het een populaire keuze is voor veel gebruikers.

Een van de unieke kenmerken van Y2mate is de mogelijkheid om YouTube video's naar MP3 bestanden te converteren. Dit is handig voor degenen die muziek van YouTube willen downloaden en er offline naar willen luisteren. Het is echter de moeite waard om op te merken dat het downloaden van auteursrechtelijk beschermde muziek van YouTube illegaal is, dus gebruik deze functie met enige voorzichtigheid.


3. Freemake Video downloader

door Alan Alves (https://unsplash.com/@alanalves)

Freemake video-downloader is gratis software waarmee je video's kunt downloaden van YouTube en andere populaire platforms voor het delen van video's. Het ondersteunt het downloaden van video's in verschillende formaten, waaronder MP4, AVI en MKV, en in resoluties tot 4K. De software is alleen beschikbaar voor Windows.

Een van de opvallende kenmerken van Freemake Video Downloader is de mogelijkheid om video's tegelijkertijd vanaf meerdere bronnen te downloaden. Dit kan je veel tijd besparen als je meerdere video's tegelijk moet downloaden. Het heeft ook een ingebouwde youtube converter, waarmee je gedownloade video's naar verschillende formaten kunt converteren.


4. ClipGrab

ClipGrab is een gratis en open-source YouTube video downloader die beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Het ondersteunt het downloaden van video's in verschillende formaten, waaronder MP4, WMV en OGG, en resoluties tot wel 8K. De software heeft ook een ingebouwde zoekfunctie, waarmee je rechtstreeks vanuit de applicatie naar video's kunt zoeken.

Een van de unieke kenmerken van ClipGrab is de mogelijkheid om video's te downloaden van andere populaire platforms voor het delen van video's, zoals Vimeo en Dailymotion. Het heeft ook een ingebouwde video converter, waarmee je gedownloade video's naar verschillende formaten kunt converteren.


5. Any Video Converter

Any Video Converter is een populaire keuze voor het downloaden van YouTube video's. Het ondersteunt het downloaden van video's in verschillende formaten, waaronder MP4, AVI en WMV, en in resoluties tot 4K. De software is beschikbaar voor Windows en Mac en heeft ook een mobiele app voor Android-telefoons.

Een van de opvallende kenmerken van Any Video Converter is de mogelijkheid om video's te downloaden van andere populaire platforms voor het delen van video's, zoals Facebook en Vimeo. Het heeft ook een ingebouwde video editor, waarmee je jouw gedownloade video's kunt knippen, bijsnijden en effecten kunt toevoegen.


Conclusie

Het downloaden van YouTube video's kan om vele redenen nuttig zijn, maar het is essentieel om dit op een legale en verantwoorde manier te doen. De top 5 YouTube video downloaders die we in dit artikel hebben besproken, hebben allemaal hun unieke kenmerken en mogelijkheden, dus het is aan jou om degene te kiezen die het beste bij je past. Of je nu video's in hoge resoluties wilt downloaden, ze naar verschillende formaten wilt omzetten of hele afspeellijsten wilt downloaden, er is altijd een YouTube video-downloader die je kan helpen je doelen te bereiken.


Lees ook ons artikel hoe je automatisch video's kan maken door gebruik te maken van AI video apps.Comentários


bottom of page