top of page
Videoproductiebedrijf - Video Agency - Videjow
  • Foto van schrijverRobert Schepers

Hoe je de beste YouTube videotitels schrijft om meer views te krijgen


Hoe je de beste YouTube videotitels schrijft om meer views te krijgen

Heb je moeite om views te krijgen op je YouTube-video's? Heb je het gevoel dat jouw inhoud geweldig is, maar dat niemand erop klikt? Het probleem is misschien niet je inhoud, maar eerder je videotitels.

YouTube-videotitels zijn cruciaal om kijkers te trekken en ervoor te zorgen dat je video's worden gezien. In dit artikel bespreken we het belang van YouTube-videotitels en delen we enkele SEO-geheimen voor het maken van titels waarmee je meer weergaven kunt krijgen.


Waarom zijn YouTube videotitels belangrijk?

Je videotitel is het eerste dat kijkers zien als ze je video tegenkomen op YouTube. Het is wat hen verleidt om op jouw video te klikken en deze te bekijken. Een goed gemaakte titel kan het verschil maken of je video wel of niet wordt bekeken.


De kracht van SEO

YouTube is de tweede grootste zoekmachine ter wereld, na Google. Dit betekent dat mensen YouTube gebruiken om naar inhoud te zoeken, net zoals ze Google zouden gebruiken. En net als bij Google is SEO (zoekmachineoptimalisatie) cruciaal om ervoor te zorgen dat jouw inhoud op YouTube wordt gezien.

Je videotitel is een van de belangrijkste factoren in YouTube SEO. Het vertelt YouTube waar je video over gaat en zorgt ervoor dat deze hoger scoort in de zoekresultaten. Door je videotitels te optimaliseren, kun je de kans vergroten dat jouw video's door meer mensen worden bekeken.


Het belang van klikfrequenties

Naast SEO speelt ook je videotitel een rol in je click-through rate (CTR). CTR is het percentage mensen dat op je video klikt nadat ze deze in de zoekresultaten of voorgestelde video's hebben gezien. Een hogere CTR betekent dat meer mensen op jouw video klikken, wat kan leiden tot meer weergaven en abonnees.

Je videotitel is wat kijkers verleidt om op je video te klikken. Als je titel saai is of jouw inhoud niet nauwkeurig weergeeft, is de kans kleiner dat mensen erop klikken. Door opvallende titels te maken, kun je jouw CTR verhogen en meer weergaven van jouw video's genereren.


SEO-geheimen voor YouTube-videotitels

Nu je het belang van YouTube-videotitels begrijpt, gaan we dieper in op enkele SEO-geheimen voor het maken van titels waarmee je meer weergaven kunt krijgen.


Gebruik trefwoorden

Zoekwoorden zijn woorden of woordgroepen die mensen gebruiken om naar inhoud op YouTube te zoeken. Door relevante trefwoorden in je videotitel op te nemen, kun je jouw kansen op een ranking in de zoekresultaten vergroten.

Gebruik de zoekbalk van YouTube om de beste zoekwoorden voor je video te vinden. Begin met het typen van een trefwoord dat verband houdt met jouw video-onderwerp en kijk welke suggesties er naar voren komen. Deze suggesties zijn populaire zoektermen die je in je titel kunt gebruiken.

Je kunt ook tools zoals Google Keyword Planner of TubeBuddy gebruiken om populaire trefwoorden voor je video-onderwerp te vinden. Zorg ervoor dat je zoekwoorden gebruikt die relevant zijn voor jouw inhoud en niet alleen maar populair zijn vanwege de inhoud.


Houd het kort en krachtig

Als het om videotitels gaat, is minder meer. YouTube geeft alleen de eerste 60 tekens van je titel weer in de zoekresultaten, dus het is belangrijk om je titel beknopt en to the point te houden.

Streef naar een titel die ongeveer 5-7 woorden bevat en uw inhoud nauwkeurig weergeeft. Vermijd het gebruik van opvulwoorden of clickbait-titels die jouw video niet nauwkeurig beschrijven. Dit zal alleen maar leiden tot een hoger bouncepercentage en minder weergaven.


Gebruik cijfers en emoji's

Cijfers en emoji's kunnen ervoor zorgen dat jouw videotitels opvallen en de aandacht van kijkers trekken. ‘10 Tips voor een Betere Slaap 💤’ is bijvoorbeeld opvallender dan ‘Tips voor een Betere Slaap’.

Cijfers geven kijkers ook een idee van wat ze van je video kunnen verwachten. Ze weten dat ze een lijst met tips of stappen krijgen, wat aantrekkelijker kan zijn dan een vage titel.

Zorg ervoor dat je spaarzaam gebruik maakt van cijfers en emoji's en alleen als ze zinvol zijn voor jouw inhoud. Als je deze te veel gebruikt, kunnen jouw titels er spam-achtig en onprofessioneel uitzien.


Gebruik krachtwoorden

Krachtwoorden zijn woorden die emotie oproepen en ervoor zorgen dat mensen op je video willen klikken. Enkele voorbeelden van machtswoorden zijn ‘geweldig’, ‘ongelooflijk’, ‘geheim’ en ‘ultiem’.

Deze woorden kunnen jouw titels aantrekkelijker maken en je CTR verhogen. Zorg ervoor dat je ze gebruikt op een manier die jouw inhoud nauwkeurig weergeeft. Het gebruik van machtswoorden alleen maar omwille van het feit kan leiden tot teleurgestelde kijkers en een hoger bouncepercentage.


Gebruik Title Case

Title Case is wanneer de eerste letter van elk woord in een titel met een hoofdletter wordt geschreven. Dit is het standaardformaat voor titels en kan jouw video er professioneler en verzorgder uit laten zien.

Vermijd het gebruik van hoofdletters of kleine letters in je titels, omdat deze er spam-achtig en onprofessioneel uit kunnen zien. Houd je aan de titelcase voor een duidelijke en visueel aantrekkelijke titel.


Gebruik cursief om nadruk te leggen

Zijn YouTube-videotitels cursief weergegeven? Het antwoord is ja! Je kunt cursief gebruiken om de nadruk te leggen op bepaalde woorden of zinsdelen in jouw titel.


'10 tips voor een betere slaap' kan bijvoorbeeld worden geschreven als '10 tips voor een betere slaap'. Dit vestigt de aandacht op het woord ‘betere’ en zorgt ervoor dat het opvalt in de titel.


Zorg ervoor dat je spaarzaam cursief gebruikt en alleen als dit zinvol is voor jouw titel. Als je ze te veel gebruikt, kan jouw titel er rommelig en onprofessioneel uitzien.


Voorbeelden uit de praktijk van effectieve YouTube-videotitels

Nu je enkele SEO-geheimen kent voor het maken van YouTube-videotitels, laten we eens kijken naar enkele praktijkvoorbeelden van effectieve titels.


“10 Ochtendroutinegewoonten voor een Geweldige Dag”

Deze titel maakt gebruik van cijfers, krachtige woorden en hoofdletters om de titel te laten opvallen. Het geeft ook nauwkeurig de inhoud van de video weer, wat belangrijk is om kijkers betrokken te houden.


“Zo zet je het Perfecte Kopje Koffie ☕️”

Deze titel gebruikt emoji's om de aandacht van kijkers te trekken en de titel visueel aantrekkelijker te maken. Het maakt ook gebruik van hoofdletters en cursief om de nadruk te leggen.


“5 Eenvoudige Manieren om Je Huis Op Te Ruimen 🏠”

Deze titel maakt gebruik van cijfers en krachtige woorden om hem te laten opvallen. Het geeft ook nauwkeurig de inhoud van de video weer en gebruikt titelhoofdletters voor een strakke en professionele uitstraling.


Conclusie

Je YouTube-videotitels zijn cruciaal om meer weergaven van je video's te krijgen. Door trefwoorden te gebruiken, je titels kort en bondig te houden en krachtige woorden en emoji's te gebruiken, kun je titels maken die kijkers aantrekken en jouw CTR verhogen.

Vergeet niet om je inhoud altijd accuraat weer te geven in je titels en gebruik hoofdletters en cursief voor een professionele uitstraling. Met deze SEO-geheimen kun je titels maken waarmee je video's door meer mensen worden bekeken en je YouTube-kanaal groeit.


Comments


bottom of page