top of page
Videoproductiebedrijf - Video Agency - Videjow
 • Foto van schrijverRobert Schepers

Hoe een Video van YouTube Downloaden: Een Stapsgewijze Gids


Download YouTube Video

YouTube is een geweldige bron voor video's van alle soorten en maten, maar soms wil je een video offline kunnen bekijken zonder afhankelijk te zijn van een internetverbinding. Of je nu een tutorial wilt bewaren, een muziekvideo wilt offline beluisteren of een belangrijke presentatie wilt opslaan, het downloaden van YouTube-video's kan ontzettend handig zijn. In dit artikel laten we je zien hoe je dit op een veilige en eenvoudige manier kunt doen.


Belangrijke Opmerking over Copyright


Voordat we ingaan op de verschillende methoden, is het belangrijk om te vermelden dat het downloaden van video's van YouTube zonder toestemming van de eigenaar in strijd is met de gebruiksvoorwaarden van YouTube. Download alleen video's waarvoor je toestemming hebt, of video's die vallen onder de Creative Commons-licentie.


Methode 1: Gebruik van Online Download Services


Er zijn verschillende websites beschikbaar die je kunt gebruiken om YouTube-video's te downloaden. Hier is een stapsgewijze gids:


 1. Kies een Betrouwbare Website: Enkele populaire opties zijn Y2Mate, SaveFrom.net, en KeepVid. Zorg ervoor dat je een website kiest die betrouwbaar is om te voorkomen dat je malware downloadt.

 2. Kopieer de Video URL: Ga naar YouTube en zoek de video die je wilt downloaden. Kopieer de URL van de video uit de adresbalk van je browser.

 3. Plak de URL in de Download Website: Ga naar de gekozen downloadwebsite en plak de gekopieerde URL in het invoerveld.

 4. Kies het Formaat en de Kwaliteit: De meeste downloadservices bieden verschillende formaten (MP4, MP3, etc.) en kwaliteitsopties aan. Kies degene die het beste bij je past.

 5. Download de Video: Klik op de downloadknop en wacht tot de video is gedownload naar je apparaat.

Methode 2: YouTube Video Downloaden met Software

Er zijn diverse softwareprogramma's die je kunt installeren om YouTube-video's te downloaden. Enkele populaire programma's zijn 4K Video Downloader en YTD Video Downloader. Een ander effectief en gebruiksvriendelijk programma is ClipGrab.

ClipGrab

ClipGrab is een gratis softwareprogramma dat bekend staat om zijn gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid. Het stelt je in staat om video's van verschillende websites, waaronder YouTube, te downloaden en te converteren naar verschillende formaten. Hier is hoe je ClipGrab kunt gebruiken:

 1. Download en Installeer ClipGrab: Ga naar de officiële ClipGrab-website en download de software. Volg de installatie-instructies om het programma op je computer te installeren.

 2. Kopieer de Video URL: Zoek op YouTube de video die je wilt downloaden en kopieer de URL van de video uit de adresbalk van je browser.

 3. Plak de URL in ClipGrab: Open ClipGrab en ga naar het tabblad 'Downloads'. Plak de gekopieerde URL in het invoerveld.

 4. Kies het Formaat en de Kwaliteit: ClipGrab biedt verschillende downloadopties. Je kunt het gewenste formaat kiezen, zoals MP4, WMV, OGG Theora, MP3 (voor alleen audio), en meer. Selecteer ook de gewenste kwaliteit (hoog, medium of laag).

 5. Download de Video: Klik op de 'Grab this clip!' knop om het downloadproces te starten. ClipGrab zal de video downloaden en opslaan op je computer in het gekozen formaat en kwaliteit.

ClipGrab is niet alleen eenvoudig te gebruiken, maar ook zeer betrouwbaar. Het ondersteunt ook batch-downloads, wat betekent dat je meerdere video's tegelijk kunt downloaden, en het biedt een ingebouwde zoekfunctie, waardoor je direct vanuit de software naar video's kunt zoeken.

Veiligheid en Legaliteit


Bij het downloaden van video's van YouTube is het belangrijk om altijd rekening te houden met de veiligheid en legaliteit:


 • Veiligheid: Gebruik altijd betrouwbare websites en software om te voorkomen dat je malware of ongewenste programma's downloadt.

 • Legaliteit: Download alleen video's waarvoor je toestemming hebt of die legaal beschikbaar zijn voor download.


Conclusie


Het downloaden van video's van YouTube kan een handige manier zijn om je favoriete content offline te bekijken. Of je nu kiest voor online downloadservices, software of browserextensies, zorg ervoor dat je altijd de regels volgt en verantwoord downloadt. Wil je meer weten over video en hoe je deze kunt gebruiken voor marketingdoeleinden? Bezoek www.videjow.nl voor uitgebreide gidsen en tips!


Veel succes met het downloaden en genieten van je YouTube-video's!

Comentarios


bottom of page