top of page
Videoproductiebedrijf - Video Agency - Videjow
  • Foto van schrijverRobert Schepers

Een Aftermovie maken van de 24 uur Le Mans race

Als filmmaker heb je soms het geluk dat je dingen mag meemaken waar velen van dromen. Toen we de aanvraag kregen om de 24 uurs race van Le Mans te mogen filmen waren we dan ook direct enthousiast! Het autorace team Project 1 heeft ons gevraagd om hun avontuur vast te leggen op beeld.

Aftermovie Le Mans race

Wat is Project 1?

Project 1 Motorsport, voorheen bekend als tolimit Motorsport, is een Duits autoraceteam opgericht door Hans-Bernd Kamps en Jörg Michaels in 1993 om deel te nemen aan de Porsche Carrera Cup Duitsland en later de Porsche Supercup. Het team, gevestigd in Lohne, heeft achttien kampioenschappen gewonnen in de twee Porsche-series en is in 2018 uitgebreid naar het FIA World Endurance Championship. Het team veranderde hun naam van tolimit Motorsport naar Project 1 in 2013.


After movie Le Mans race

Op naar Le Mans!

Nadat alle voorbereidingen zijn gedaan zoals het boeken van hotels en het aanvragen van de media accreditatie kunnen we vertrekken richting Le Mans. Vanaf Ter Apel een rit van bijna 1000 kilometer dwars door de stad Antwerpen en via Parijs.

Route Le Mans

Via de Duplex tunnel van Parijs

Om de drukte van Parijs te vermijden kan je het beste via de Duplex tunnel rijden (Duplex A86) Dit was wel even spannend, onze bus is namelijk net iets lager dan twee meter. Gelukkig had deze tunnel een hoogte van twee meter. Met een normale Mercedes Vito bus kan je hier dus net onderdoor.

Doorrijhoogte Duplex tunnel Parijs is twee meter.
De Duplex tunnel van Parijs heeft een doorrijhoogte van 2 meter.

Een kleine vertraging

Halverwege Frankrijk kregen we een melding dat er één autoband aan het leeglopen was. Dus snel de bus aan de kant en kijken wat er aan de hand is. Blijkt dat er een schroef in de band is gekomen tijdens het rijden. Gelukkig werden we snel geholpen door de Mercedes-Benz pechhulp service. Na ongeveer 11 uur sturen in totaal kwamen we s'avonds rond 02.00 uur aan in ons appartement. Dus even slapen en de volgende dag weer vroeg op :)


Mercedes Vito film crew bus

5 intensieve dagen

Het doel van de aftermovie is om een indruk te geven achter de schermen hoe zwaar de 24 uur van Le Mans kan zijn. Met onze camera zaten we dan ook bovenop de coureurs, monteurs en de rest van het team. We waren onderdeel van het team. Het was dan ook verplicht voor ons om een overal plus helm te dragen in de pitbox. Dit in verband met brandveiligheid. Iets wat best warm kan zijn wanneer het buiten meer dan 30 graden is :). Het is hard werken voor iedereen, je maakt allemaal lange dagen en tussen door een klein beetje slapen.


24H Le Mans Fan Zone
Robert Schepers bij de 24H Le Mans 2022

Elke dag video content

Elke dag was het een verassing wat er die dag zou gebeuren. Vooral veel actie en snel handelen wanneer nodig is. Omdat er zo veel gebeurt hebben we van elke dag een korte promo gemaakt. Deze hebben we verspreid via de Social Media kanalen van Project 1.


Porsche Carrera RSR 2022 / Project 1
Porsche Carrera RSR 2022 / Project 1

Korte video's voor Social media

Als snel vielen we op met onze video's die we maakten. Wanneer er een video werd gepost werd deze dan ook veel gedeeld. Zowel door fans, maar ook Porsche vonden de video's die wij maakten zeer indrukwekkend en van dusdanige hoge kwaliteit. Een erg mooi compliment dus voor ons als film crew.


Bekijk hier de aftermovie van de 24 uur Le Mans 2022

Welke races hebben we nog meer gefilmd?

In totaal hebben we drie verschillende races gefilmd in 2022. De eerste die we gefilmd hebben was de 6 uurs race van Spa-Francorchamps in België. Een prachtig circuit middenin de Ardennen. Het is dan ook één van de meest favoriete circuits ter wereld volgens vele coureurs.

Daarna de 24 uur van Le Mans race, gevolgd door de 6 Hours of Monza.

Onderweg naar de 6 Hours of Monza (foto: Zwitserland)
Een foto onderweg naar Monza via Zwitserland.

Aftermovie Spa-Francorchamps

Onderstaande Aftermovie hebben we gefilmd op het circuit van Spa-Francorchamps in België.Aftermovie circuit van Monza

Onderstaande Aftermovie hebben wij gefilmd het op het circuit van Monza.

Hoe ziet het jaar 2023 eruit?

Voor komend jaar is de race agenda al gevuld. We gaan race verslagen maken op meerdere circuits waaronder Portimao, SPA, Le Mans, Monza en Bahrein.


Wil je tijdens deze races unieke Behind The Scenes content ontvangen?

Schrijf je dan in op onze mailing lijst. Dit kan je doen door het formulier in te vullen onderaan deze pagina.


Dit artikel is geschreven door Robert Schepers. Robert is de cinematograaf (Director of Photography) van Grenzeloos Verraad. Tevens is hij oprichter van Videjow.nl, een one-stop videoproductiebedrijf die een totaaloplossing biedt voor bedrijven en merken. Videjow.nl produceert onder andere bedrijfsfilms, promotiefilms en aftermovies.

Robert Schepers - Videjow

Robert Schepers - oprichter Videjow.nl en cinematograaf.


Comments


bottom of page