top of page
Videoproductiebedrijf - Video Agency - Videjow
  • Foto van schrijverRobert Schepers

Top 10 must-watch kerstklassiekers


kerstklassiekers films

De feestdagen staan ​​voor de deur, en wat is een betere manier om in de feeststemming te komen dan door naar klassieke kerstfilms te kijken? Van hartverwarmende verhalen tot hilarische komedies, deze top 10 kerstklassiekers die je zeker moet bekijken, zullen zeker vreugde en vrolijkheid brengen tijdens de feestdagen.


It's a Wonderful Life

Deze film uit 1946 met James Stewart en Donna Reed in de hoofdrol is een vast onderdeel geworden van kerstfilmmarathons. Het vertelt het verhaal van een man die door een engel wordt getoond hoe het leven zou zijn geweest als hij nooit geboren was. Met zijn tijdloze boodschap over het belang van familie en gemeenschap is deze film een ​​must-see voor de feestdagen.



A Christmas Carol

Het klassieke verhaal van Charles Dickens is in talloze films verfilmd, maar de versie uit 1951 met Alastair Sim als Ebenezer Scrooge wordt door velen als de beste beschouwd. Dit hartverwarmende verhaal over verlossing en de ware betekenis van Kerstmis is een must-watch voor alle leeftijden.



Home Alone

Deze komedie uit 1990 met Macaulay Culkin in de hoofdrol als jonge jongen die tijdens Kerstmis per ongeluk door zijn familie werd achtergelaten, is voor velen een vakantiefavoriet geworden. Met zijn slapstickhumor en hartverwarmende boodschap is het een film waar het hele gezin van kan genieten.



Miracle on 34th Street

Deze film uit 1947 vertelt het verhaal van de kerstman in een warenhuis die beweert de echte deal te zijn. Met zijn hartverwarmende boodschap over de kracht van geloof is deze film een ​​geliefde kerstklassieker geworden.



Elf

Will Ferrell speelt de rol van een mens die door elfen is grootgebracht in deze komedie uit 2003 die een moderne kerstklassieker is geworden. Met zijn hilarische oneliners en hartverwarmende boodschap is het een film waar je om moet lachen en je warm en wazig van binnen zult voelen.



A Christmas Story

Deze film uit 1983 speelt zich af in de jaren veertig en volgt een jonge jongen genaamd Ralphie en zijn zoektocht naar een Red Ryder BB-pistool voor Kerstmis. Met zijn iconische scènes en herkenbare familiedynamiek is deze film voor velen een kerst favoriet geworden.



How the Grinch Stole Christmas

Gebaseerd op het geliefde boek van Dr. Seuss, speelt Jim Carrey in deze film uit 2000 de Grinch die Kerstmis probeert te verpesten voor de inwoners van Whoville. Met zijn kleurrijke decors en hartverwarmende boodschap is het een film die een glimlach op je gezicht tovert.



The Santa Clause

Tim Allen schittert in deze komedie uit 1994 als een man die per ongeluk de Kerstman wordt. Met zijn hartverwarmende boodschap over de magie van Kerstmis is het een film die je weer helemaal in de Kerstman doet geloven.



White Christmas

Deze musical uit 1954 met Bing Crosby en Danny Kaye in de hoofdrol is een kerstklassieker geworden. Met zijn pakkende liedjes en hartverwarmende verhaal is het een film waar je mee mee kunt zingen en dansen.



Love Actually

Deze romantische komedie uit 2003 volgt de levens van acht verschillende koppels tijdens de feestdagen. Met zijn met sterren bezaaide cast en hartverwarmende boodschap over liefde en familie is het een film die je laat lachen, huilen en alle warme en vage gevoelens van Kerstmis laat voelen.



Of je nu op zoek bent naar een hartverwarmend verhaal of een hilarische komedie, deze top 10 kerstklassiekers die je gezien moet hebben, brengen je zeker in de kerstsfeer. Dus pak een warme chocolademelk, ga lekker liggen met je dierbaren en geniet van deze tijdloze films. Prettige Feestdagen!

bottom of page