top of page
Videoproductiebedrijf - Video Agency - Videjow
  • Foto van schrijverRobert Schepers

Met deze camera apps maak je 'Bokeh' foto's met je smartphone


Bokeh fotografie is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat het verbluffende beelden met een onscherpe achtergrond kan creëren. Dit effect, ook wel achtergrondvervaging genoemd, voegt diepte en dimensie toe aan foto's, waardoor ze visueel aantrekkelijker worden. Hoewel professionele camera's dit effect al lang kunnen bereiken, hebben technologische ontwikkelingen het mogelijk gemaakt om ‘bokeh’ fotografie te realiseren met alleen een mobiele telefoon. In dit artikel zullen we de top vijf mobiele apps voor bokeh-camera's verkennen waarmee u prachtige, onscherpe achtergronden in jouw foto's kunt krijgen.


Wat is ‘Bokeh’ fotografie?

Voordat we ingaan op de beste mobiele apps voor bokeh-camera's, moeten we eerst begrijpen wat bokeh-fotografie is. Bokeh is een Japanse term die zich vertaalt naar ‘onscherp’ of ‘waas’. In de fotografie verwijst het naar de esthetische kwaliteit van de onscherpe gebieden in een afbeelding. Bokeh fotografie wordt bereikt door gebruik te maken van een geringe scherptediepte, wat betekent dat slechts een klein deel van het beeld scherp is, terwijl de rest wazig is. Hierdoor ontstaat een prachtig, dromerig effect waardoor uw foto’s kunnen opvallen.


bokeh foto

Waarom mobiele Bokeh Camera apps gebruiken?

Hoewel professionele camera's al lang in staat zijn om bokeh fotografie te realiseren, heeft de vooruitgang in de technologie het mogelijk gemaakt om dit effect te bereiken met alleen een mobiele telefoon. Mobiele apps voor Bokeh camera's bieden een handige en kosteneffectieve manier om verbluffende bokeh-fotografie te realiseren zonder dat er dure apparatuur nodig is. Deze apps bieden ook een verscheidenheid aan functies en filters waarmee je foto's kunt verbeteren en ze kunt laten opvallen op sociale media.


Top 5 mobiele Bokeh camera apps

Nu we begrijpen wat bokeh-fotografie is en waarom mobiele apps voor bokeh-camera's nuttig zijn, gaan we de vijf beste apps bekijken die je kunnen helpen dit effect te bereiken.


1. AfterFocus

AfterFocus is een populaire mobiele app voor bokeh-camera's die een verscheidenheid aan functies biedt waarmee je verbluffende bokeh-fotografie kunt realiseren. Met deze app kun je het deel van je foto kiezen dat je scherp wilt houden en de rest vervagen. Je kunt ook de intensiteit van de vervaging aanpassen en filters toevoegen om je foto's te verbeteren. AfterFocus biedt ook een "slimme focus" functie die automatisch het onderwerp in jouw foto detecteert en de achtergrond dienovereenkomstig vervaagt.


2. Bokeh Lens

Bokeh Lens is een andere populaire mobiele app voor bokeh-camera's die een verscheidenheid aan functies biedt waarmee je verbluffende bokeh-fotografie kunt realiseren. Met deze app kun je kiezen uit verschillende vormen voor je bokeh-effect, zoals harten, sterren en cirkels. Je kunt ook de intensiteit van de vervaging aanpassen en filters toevoegen om jouw foto's te verbeteren. Bokeh Lens biedt ook een "slimme focus" functie die automatisch het onderwerp in jouw foto detecteert en de achtergrond vervaagt.


3. Focos

Focos is een krachtige mobiele app voor bokeh-camera's die geavanceerde functies biedt voor het realiseren van bokeh-fotografie. Met deze app kun je het diafragma, de brandpuntsafstand en de scherptediepte aanpassen om het perfecte bokeh-effect te bereiken. Je kunt ook kiezen uit verschillende vormen voor je bokeh-effect en filters toevoegen om je foto's te verbeteren. Focos biedt ook een "slimme focus" functie die automatisch het onderwerp in jouw foto detecteert en de achtergrond vervaagt.


4. Blur Photo

Blur Photo is een eenvoudige maar effectieve mobiele bokeh-camera-app die een verscheidenheid aan functies biedt waarmee je verbluffende bokeh-fotografie kunt realiseren. Met deze app kun je het deel van je foto kiezen dat je scherp wilt houden en de rest vervagen. Je kunt ook de intensiteit van de vervaging aanpassen en filters toevoegen om je foto's te verbeteren.


5. Bokeh Photo Editor

Bokeh Photo Editor is een gebruiksvriendelijke mobiele app voor bokeh-camera's die een verscheidenheid aan functies biedt waarmee je verbluffende bokeh-fotografie kunt realiseren. Met deze app kun je kiezen uit verschillende vormen voor je bokeh effect, zoals harten, sterren en cirkels. Je kunt de intensiteit van de vervaging aanpassen en filters toevoegen om je foto's te verbeteren. Bokeh Photo Editor biedt tevens een "slimme focus" functie die automatisch het onderwerp in jouw foto detecteert en de achtergrond vervaagt.


bokeh foto app

Tips voor het bereiken van het perfecte Bokeh-effect

Hoewel mobiele apps voor bokeh-camera's u kunnen helpen verbluffende bokeh fotografie te maken, zijn er een paar tips die je in gedachten kunt houden om de beste resultaten te garanderen.


1. Kies het juiste onderwerp

Creëer een duidelijk onderscheid tussen het onderwerp en de achtergrond, waardoor het bokeh-effect prominenter wordt.


2. Gebruik een groot diafragma

Het diafragma van je camera bepaalt de scherptediepte in je foto's. Om een ​​geringe scherptediepte en een sterk bokeh-effect te bereiken, gebruik je een groot diafragma (klein f-stop getal). Hierdoor wordt de achtergrond wazig en valt je onderwerp op.


3. Experimenteer met verschillende vormen

Hoewel traditionele bokeh vormen zoals cirkels en harten populair zijn, wees niet bang om met verschillende vormen te experimenteren om een ​​uniek bokeh-effect te bereiken. Sommige mobiele apps voor bokeh-camera's bieden een verscheidenheid aan vormen waaruit je kunt kiezen, dus profiteer van deze functie om jouw foto's te laten opvallen.


Conclusie

Bokeh-fotografie is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en met behulp van mobiele apps voor bokeh-camera’s is het nu mogelijk om dit effect te bereiken met alleen een mobiele telefoon. AfterFocus, Bokeh Lens, Focos, Blur Photo en Bokeh Photo Editor zijn enkele van de beste apps waarmee je verbluffende bokeh-fotografie kunt realiseren. Door een paar tips in gedachten te houden en te experimenteren met verschillende vormen, bereik je het perfecte bokeh-effect en laat je je foto's opvallen op sociale media.

Lees ook ons uitgebreide artikel over AI video apps. Dit zijn video apps die gebruikmaken van Artificial Intelligence.Comentarios


bottom of page