top of page
Videoproductiebedrijf - Video Agency - Videjow
  • Foto van schrijverRobert Schepers

Zó maak je in 7 stappen een succesvolle bedrijfsvideo

Zeg, hoe werkt dat.... Een bedrijfsvideo maken?

Meer omzet, je producten beter in de spotlights: het klinkt als een magische droom. Blijf gerust op die wolk zitten, want dit kan ‘gewoon’ werkelijkheid worden. En wel met een bedrijfsfilm. Wil je zelf een bedrijfsfilm gaan maken of dit liever uitbesteden en een bedrijfsvideo laten maken?

Interview met voormalig motorcoureur Giacomo Agostini
Interview opname voor TT-Circuit Assen

Hier zijn 7 stappen die de basis leggen voor een succesvolle bedrijfsvideo:


1. Bepaal een budget

Zonder budget kun je eigenlijk nog niet beginnen. Het budget bepaalt namelijk (mede) hoe uitgebreid je video wordt, welke apparatuur je kunt aanschaffen dan wel huren, de locatie en of je er iemand voor inhuurt. Ook kunnen er bijvoorbeeld acteurs worden ingehuurd en/of een bekende voice-over stem voor je bedrijfsfilm.


2. Bepaal het soort video

Denk aan je bedrijfsdoelen. Waarom start je met videomarketing? Een bedrijfsvideo om meer merkbekendheid te bereiken, is bijvoorbeeld een hele andere video dan één met als doel om extra omzet te draaien. Er hangen andere KPI’s aan, en dat betekent een compleet ander script.


3. Doe marktonderzoek

Beter goed gejat… Nee, geintje. We denken niet dat je een geniaal idee van je conculega moet stelen. Maar wat wel een goede tip is: bekijk wat zij doen! Wat zijn jouw USP's ten opzichte van deze concurrent? Naast je concurrenten kijk je naar de doelgroep. Wie wil je bereiken? En op welke kanalen zitten zij? Wat spreekt ze aan? Kijk ook naar je eigen bedrijf. Wat zijn bijvoorbeeld belangrijke waarden die in de video terug moeten komen?


4. Schrijf het script

Het verhaal is het halve werk. Maar een goede verhaallijn komt niet zomaar uit de lucht vallen. Was het maar zo. Waar is Harry Potter als je ‘m nodig hebt? (Over goede verhaallijnen gesproken.) Een goed script deel je op in 3 delen: intro, midden en afsluiting. Het intro vertelt de 3 W’s: wie zijn jullie, wat doe je en waar doe je dat? Het midden vertelt hier een aanvulling op: hoe! Hoe doe je wat je doet? Meestal is dat de onderscheidende factor ten opzichte van je concurrent. Last but not least: de call to action. Je wilt natuurlijk wel dat je doelgroep iets met je bedrijfsvideo gaat doen. Daarom komt in de afsluiting de actieroep.


5. Action time

Tijd voor actie! Het marktonderzoek en het script vormen de basis van het materiaal dat je schiet. We kiezen met dat in gedachten de juiste kleuren voor je bedrijfsfilm, de lengte, manier van filmen en de achtergrondmuziek. Ook bepaal je hier welke technologie je gebruikt. Zet je een RED cinema camera in? Of ga je een drone video laten maken met daarin jouw team in beeld? Misschien juist een 360 graden video van het kantoor? Vergeet ook belichting niet. Met extra belichting (als aanvulling op natuurlijk licht) zien de mensen in je bedrijfsvideo er het mooist uit. Wat we zelf altijd toevoegen: een goede geluidsman. Het is essentieel om prachtig beeld te hebben, maar als de audio onduidelijk is of korrelig klinkt, kijkt niemand de video af. Zoals kleding de man maakt, maakt geluid de video.


6. Monteer het materiaal

Beelden mooi in elkaar over laten gaan, de juiste kleuren bij elkaar matchen en goed verloop van het verhaal: dat is slechts een aantal factoren om rekening mee te houden. We verbinden alle losse elementen met elkaar en maken daar een uniek geheel van.


7. Verspreid je nieuwe bedrijfsvideo!

Yes, je bedrijfsvideo is af! Het is tijd voor promotie. Omdat we met onze jarenlange ervaring als videoproducenten zien hoe onze klanten hun video’s succesvol inzetten, helpen we je graag met ideeën bedenken.


Wees geen schaap: denk buiten de ‘box’

We kunnen het ons voorstellen als je wat hulp nodig hebt bij het bedenken van het beste videoformat. Je kunt met video (en animatie) namelijk alle kanten op. Voor een bedrijfsvideo kun je dan aan de volgende video’s denken:

  • Zet je merk in de kijker

We hebben het over employer branding. Met employer branding maak je een vacaturevideo waarin je je merk uitlicht. Waarom willen kandidaten bij jou werken? Je toont bijvoorbeeld leuke collega’s die iets over het werk vertellen, geeft een kantoortour of neemt ze een dag mee op sleeptouw.

  • ‘Over ons’

Altijd een succesnummer: meer over jouw bedrijf. En niet alleen over wat je produceert of levert, maar over waarom jij dat doet en op welke wijze. Dit kan je doen door goede interviewvragen te stellen aan medewerkers binnen je bedrijf. Vervolgens kan je deze extra kracht geven door nog een voice-over eraan toe te voegen.

  • Een drone video laten maken

Je doelgroep echt alle hoeken van de kamer laten zien? Dan is een drone video precies wat je zoekt. Met drones vliegen we door jouw pand, over de hoofden van je teamleden of verkennen we een dagje hoe het is om te werken bij jouw bedrijf.


De kosten voor een bedrijfsvideo laten maken

door Videjow

De ene video is de andere niet. Iedere video is maatwerk. En omdat je bedrijfsdoelen, de techniek, locatie en de hoeveelheid geschoten materiaal uniek zijn voor jou, kunnen we niet een precieze prijsopgave geven.
Robert Schepers - Videjow

Robert Schepers - oprichter Videjow

Comments


bottom of page